Snorkling.....

på PhiPhi-öarna blev det tyvärr inget av.
Vi fick stanna hemma och "snorkla" på land !!
Det har ju varit regnperiod här nu sen vi kom, men det har inte varit mycket.
Lite skurar ibland med ett varm stril, sen sol igen.
Men förra veckan handlade INTE om ett stilla solregn.
Det öste ner, utan uppehåll hela tiden.
Pga vädret så funkade naturligtvis inte Internet heller.
 Det var vatten upp till halva hjulet på motorcyklarna då man körde på vägarna.
Det var bara Janne som tyckte att det var kul..........
Man skulle ju ha haft "visirrutetorkare" på hjälmen för att kunna se!
Barnen åkte hellre med Tommy till och från skolan i hans tuktuk, eftersom han har regnskydd på den.
  Men det var ändå lite mysigt på eftermiddagarna.
Vi kokade mjölkchoklad och spelade spel. Och jag vann.....Det är ju alltid trevligt:)
 Moa försökte fuska som vanligt genom att gå baklänges, men vi "kom på" henne, och hon fick gå åt samma håll som vi andra. Moa är en riktig "fuskfia" :)
Efter tre dagar så slutade det att ösa ner på dagarna, och det regnade bara på natten.
Jag har fixat mina naglar.....Det är en thaitjej som heter EM och är konstnär som gjort det !
Hon kommer hem till "kunden" och gör det.
Den här gången så var vi hemma hos Therese och gjorde det. Vi var 7 st som blev "staylade"
 Kostnad: 15 kr !!!!!!!!!  Då har man råd att vara "fjollig!
Hon har en hel katalog med olika motiv, färger och mönster att välja mellan. Allt från dödskallar till 
"söta små blommor med glitter" som jag valde.
Men nu så nog regnperioden slut, och högsäsongen har börjat.
Det märks på alla nya restauranger som öppnar varje dag. Och maträtterna och fruktdrinkarna blir roligare och roligare hela tiden.
  Moas banandrink..........
 Vickis och jag med varsin ananasjuice med is, serverad i en annanas !
 
I fredags så var det Hallloweenparty på stranden i Saladan. Vi blev ca 130 vuxna och barn. Det serverades tacobuffe, köttbullar, pastasallad, lasagne, hamburgare och glass. Supergott !!
Det var Louise, en tjej från yogan som hade dragit ihop den festen.
Hennes man Rickard var nog den som fick priset för bäst utstyrsel. Han var utklädd till vår yogalära Annelie.
Fast han var nog lite överdimensionerad på utvalda ställen.
 Rickard har normalt kolsvart hår, men dagen till ära var det insmort med gele och barnpuder, eftersom Anneli, som han föreställde, är ljushårig. 
 Moa och Zeb på väg till halloweenfesten. Moa sov kvar i Saladan hemma hos Louise och Rickard, tillsammans med deras dotter Celine. Första gången hon sov över hos en kompis här i Thailand. Det gick jättebra.
 Anna var utklädd till "häxängel". Jag hade tuperat hennes hår och sminkat henne med svart läppstift. På ryggen hade hon vita dunvingar !
Eftersom jag själv är född "häxängel" så valde jag att klä ut mig till mig själv. Det räckte med lite mascara för den förvandlingen ! Det var nog tredje gången som jag sminkat mig sen vi kom till Thailand !
Det kommenterades av dom flesta, som tyckte att jag var så olik "mig själv" :)
Trevligt hade vi som vanligt, och festen slutade också som vanligt ......tidigt !
Kl:22.30 tog vi en taxi hem.
Festen började kl. 17.00 och när klockan var halv nio, så kändes det som om klockan var halv tolv....
Man är nöjd då klockan börjar närma sig tio.
I allafall då men är en häxängel.............






 

Kommentarer
Postat av: Kerstin

Nya Klasskompisar???

Hälsningar

Kerstin



http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&



Publicerad 2008-12-07 23:28

Familjen Kihlström har länge sett fram emot tre månaders vistelse i Thailand. Men föräldrarna Åsa och Bo kämpar för att Tobias och Jenny ska få behålla sin plats i skolan när de kommer tillbaka.



Barnen kan mista skolplats efter drömresa till Thailand

Under den tre månader långa drömresan riskerar familjen Kihlströms barn att mista sin plats i skolan. Detta trots att barnen under semestern kommer att få undervisning i en svensk semesterskola.



Familjen Kihlström från Järfälla började planera drömresan till Thailand för drygt ett år sen.



- Vi ska vara borta från nyårsdagen fram till dess krokusarna börjar slå ut. Det är verkligen ett privilegium att kunna göra en sån här resa, säger mamma Åsa Kihlström och ler lyckligt.



För att barnen Jenny och Tobias, som går i årskurs 7 och 9 i Viksjöskolan, inte ska halka efter i skolarbetet har familjen skrivit in barnen i semesterskolan Lanta Sanuk School. Det är en svensk privatskola som har funnits i Koh Lanta sedan 2004. Där bygger semesterundervisningen på ett samarbete med barnens skola hemma i Sverige och att barnen har med sig allt sitt skolmaterial.



Men när familjen Kihlström lämnade in ledighetsansökan till Viksjöskolan i slutet av augusti startade en konflikt som nu har sträckt sig över flera månader.



- Först fick vi inget svar på väldigt lång tid. Men när vi började tjata fick vi besked om att barnen skulle skrivas ut ur skolan om vi valde att åka. Och från början skulle vi inte ens få behålla skolböckerna, berättar Åsa Kihlström.



Nu har skolan backat och låter barnen behålla skolmaterialet, men något samarbete med semesterskolan i Thailand kan familjen inte räkna med. Dessutom vidhåller kommunen att barnen kommer att skrivas ut ur skolan under de tre månader de ska vara bortresta.



Familjen har överklagat beslutet i utbildningsnämnden som ska sammanträda i slutet av veckan.



- Oavsett vad de kommer fram till ska vi genomföra den här resan. Man lever bara en gång och just nu känns det som tiden är rätt, säger Åsa Kihlström.



Hon menar att rektorn har uttryckt att skolan är rädd att det här ska bli en fluga - att andra familjer ska vilja resa i väg på samma sätt.



Enligt skollagen kan skolpliktiga barn få rätt att uppfylla skolplikten på annat sätt, men bara om det kan ses som ett fullgott alternativ till den ordinarie utbildningen. Järfällas grundskolechef Jan-Erik Sahlberg menar att kommunen har agerat utifrån hur de rutinmässigt beviljar ledighetsansökningar.



- Vi har fått rekommendationer från skolverket och utifrån det tolkat den lagstyrning som finns. Vi har gjort bedömningen att det inte finns synnerliga skäl i det här fallet och beviljar därför inte ansökan, säger han till Dagens Nyheter.



Eftersom skolan i Thailand är i privat regi och inte har statsunderstöd anser grundskolenämnden i Järfälla att de inte kan utöva kvalitetskontroll av undervisningen barnen får. I stället väljer man att skriva ut Jenny och Tobias under tiden de är bortresta. När familjen kommer tillbaka är kommunen dock skyldig att erbjuda barnen plats. Däremot menar man att de inte kan garanteras plats i samma klass eller ens samma skola som de tidigare gick i.



Men är det inte smidigare att samarbeta med familjen när ansvaret ändå faller tillbaka på kommunen när de kommer tillbaka i april?



- Jag förstår att man kan se det så. Men vi ser det som att vi får se var de här barnen kommer att befinna sig kunskapsmässigt när de kommer tillbaka och så får vi arbeta utifrån det.



För familjen Kihlström har bråket med skolan överskuggat glädjen med att få resa i väg på den efterlängtade drömresan.



- Det enda vi begär är att barnen ska få vara kvar i skolan och att vi får löpande information om vad de ska göra för att ligga på samma nivå som klasskamraterna när vi kommer hem. Skolan bråkar inte med oss föräldrar utan det är ju barnen som blir lidande, säger Åsa Kihlström.



Jenny Lundmark

2008-12-08 @ 11:49:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0